wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 21.05.2018
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Woensdag 23 mei
19.00 u. Rozenhoedje in de kerk
Voorganger: Bob Tanésy

Zondag 27 mei
09.30 u. Herdenkingsviering voor Michel Stul. Mis voor Mathieu Henderickx.
Voorganger: Dirk De Vis

Woensdag 30 mei
19.00 u. Rozenhoedje in de kerk
Voorganger: Bob Tanésy

Zondag 3 juni
09.30 u. Gebedsviering


FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT -RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

MEIMAAND
Naar jaarlijkse traditie wordt er in de meimaand, dé maand van Onze Lieve Vrouw, in onze parochiekerk het rozenhoedje gebeden, en dit iedere woensdagavond om 19.00 uur. Bob Tanésy zal het gebed leiden. Misschien vraagt u zich af van waar het woord 'rozenhoedje' komt? Het rozenhoedje is een derde deel van een rozenkrans. Deze laatste is het bidden van 3 x 50 weesgegroetjes en 3 x 5 onzevaders, dus drie maal een paternoster rond. Bij een rozenhoedje worden dus 'maar' 50 weesgegroetjes en 5 onzevaders gebeden. Onze Lieve Vrouw werd nogal eens voorgesteld met een krans of hoed van rozen rond het hoofd, vandaar de woorden rozenkrans en een rozenhoedje. Bij het laatste woord gebruikt men het verkleinwoord omdat het maar een derde van de gebeden van de rozenkrans omvat.

AGENDA


OKRA BESTUURSVERGADERING
Op maandag 5 juni om 09.30u is er OKRA bestuursvergadering in de pastorie.

LANDELIJK GILDE WIJGMAAL ACTIVITEITEN
Wist je al dat de Landelijke gilde van Wijgmaal elke woensdag vanaf 4 april tem woensdag 26 september 2018 van 19.00u tot 22.00u, bij goed weer, een petanque-avond vol ontspanning, gezelligheid, een babbel, een drankje en vooral véél plezier organiseert? De petanque banen liggen aan de zijkant van de Ymeria, parking voetbal. Iets meebrengen? Ja, een eigen set petanqueballen en goed humeur. Iedereen kan gratis meedoen maar er wordt gevraagd wel een seintje te geven om te laten weten dat je komt via een mailtje aan mario.versaen@telenet.be of via gsmnr. 0478/94 65 98.
Op zaterdag 2 juni tussen 14.00u tot 17.30u is er dan weer een ontspannende wandeling met tussendoor een bezoek aan streekbrouwerij "De Vlier" in Holsbeek. Prijs: 15 euro. Inschrijven kan op de website wijgmaal-leuven.landelijkegilden.be.

DIJLE FEESTEN - CHIRO WIJGMAAL
De Chiro Wijgmaal nodigt jullie dit jaar ook weer met veel enthousiasme uit voor hun Dijlefeesten. Een evenement voor jong en oud op de Chiro terreinen, links van de kerk. Het is een tweedaags evenement: zaterdag 23 juni houden ze een grote bbq vanaf 17u, inschrijving is nodig. Er zal een reuzespringkasteel zijn, kinderanimatie en een kinderfuif. Na de kinderfuif ruimen we de dansvloer zodat ook alle andere aanwezigen hun benen kunnen losgooien op de dansvloer. Zondag 24 juni is er dan weer het WK petanque. Daar kan je dan een gooi doen in een team van 4 personen naar de felbegeerde beker van Wijgmaals kampioen petanque.

opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina